Thursday, October 15, 2009

Adik dah besar la Mama...

Diam-diam dah hampir 5 bulan usia Muhammad Naufal Najmi. Sekejap jer masa berlalu, begitu pantas. Naufal dah pandai meniarap dan sekarang dah pandai guna walker dia. Badan dia pun makin mantap. Last month timbang 8.5 kg. Next week pegi check up tentu dah naik ke 9 kg dah tu. Hadoii la..nak dokong pun dah tak larat tu. Tengoklah aksi si kakak dan si adik ni..kemain gelak ketawa mereka. Tergedik-gedik dia bila nampak si kakak macam nak suruh kakak tu dokong dia jer. Si kakak tu pun baru jer diberi peluang untuk angkat dan dokong adiknya. Bimbang juga, walaupun badan si kakak tu besar tak macam 7 tahun tapi kadang-kadang dia buat slack jugak. Untuk tidak mengecilkan hati si kakak bagi jerlah peluang dia angkat adik dia tu. Ajar dia kecik-kecik mengasuh adik supaya siapa yang senang??? Mama jugakkk...hehehe. Sekarang pun dia pandai dodoikan adik tidur di buaian. Nampaknya boleh diharaplah kakak sorang tu kan. Tak sia-sia penantian 7 tahun tu kan..hehehe..









5 comments:

amn said...

Hansem esok besar nieh.. Ehehe.

Dah besar ek.

Salwa Musa said...

cam muke sape ek pa??

Effa, said...

cam muka kakak dia masa kecik2 dulu la..sejibik..

Neesaraisa said...

Effa,
Aku tetap nak cakap. Muka suami kau kalau zaman 80an boleh masuk citer Pendekar sama dengan anak Joyah tuh.. Boypren Zella tuh.. Aku lupa nama. Serius.. Misai pendekar.

Effa, said...

hehe..kau ni elene..penah dia cakap takmo cukur misai sampai bila2 sebabnya kalu cukur nanti takder beza ngan c*p*p..kekekkee...